فواید این تخم شگفت انگیز برای سلامتی!

به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، طب شرقی هزاران سال است که از آن برای درمان بیماری هایی مانند برونشیت، اختلالات پوستی و آنفلوانزا استفاده می نماید. امروزه بیشتر از به عنوان ادویه پخت و پز استفاده می گردد. با این حال، آن ها به شکل عصاره یا تخم پودر شده- خرد شده نیز به وسیله عطاری ها در دسترس هستند.

فواید این تخم شگفت انگیز برای سلامتی!

کَرَفْس با نام علمی Apium graveolens گیاهی سرشار از مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که ارزش غذایی و درمانی فوق العاده بالایی دارد. البته همه چیز تنها به ساقه این گیاه و مصارف معمول آن در تهیه غذا یا نوشیدنی های مختلف محدود نمی گردد. هرچند استفاده از تخم کرفس کمتر رایج است، اما همچنان ترکیبی خوشمزه و مغذی به شمار می رود.

آن ها دانه هایی کوچک به رنگ قهوه ای روشن هستند و رایحه ای خاکی دارند. طعم تخم کرفس نیز گرم و تلخ است. طب شرقی هزاران سال است که از تخم کرفس برای درمان بیماری هایی مانند برونشیت، اختلالات پوستی و آنفلوانزا استفاده می نماید. امروزه بیشتر از تخم کرفس به عنوان ادویه پخت و پز استفاده می گردد. با این حال، آن ها به شکل عصاره یا تخم پودر شده- خرد شده نیز به وسیله عطاری ها در دسترس هستند.

با وجود آن که تخم کرفس میزان کوچکی دارد، ارزش غذایی بالا و فواید سلامتی متنوعی را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد. لازم به ذکر است که تمام نکات مرتبط با خواص تخم کرفس با استناد به مطالعات موجود در کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا جمع آوری شده اند.

سرشار از مواد مغذی مهم

تخم کرفس با وجود میزان کوچک، دارای ارزش غذایی قابل توجهی است. به عنوان مثال این ترکیب منبع عالی از مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، منگنز و آهن است.

یک قاشق غذاخوری (6.5 گرم) تخم کرفس حاوی اجزای زیر است:

- کالری: 25 کالری

- کربوهیدرات: 2 گرم

- پروتئین: 1 گرم

- چربی: 2 گرم

- فیبر: 1 گرم

- کلسیم: 12 درصد از میزان مواد مغذی مورد احتیاج روزانه (RDI)

- روی: 6 درصد از RDI

- منگنز: 27 درصد از RDI

- آهن: 17 درصد از RDI

- منیزیم: 9 درصد از RDI

- فسفر: 5 درصد از RDI

حمایت از سلامت استخوان

استخوان ها برای سالم و قوی ماندن به ویتامین ها و مواد معدنی خاص در مقادیر مختلف احتیاج دارند. تخم کرفس حاوی بسکمک از این مواد مغذی مهم است.

یکی از شناخته شده ترین مواد معدنی برای سلامت استخوان ها، کلسیم است. یک قاشق غذاخوری (6.5 گرم) تخم کرفس 12 درصد از RDI این ماده معدنی ارزشمند را تامین می نماید. زمانی که کلسیم دریافتی برای دوره های طولانی ناکافی باشد، بدن با بیرون کشیدن کلسیم از استخوان ها این مشکل را جبران می نماید. چنین فرآیندی ممکن است به کاهش تراکم معدنی استخوان منجر گردد، که معکمک برای معین میزان مواد معدنی موجود در حجم خاصی از استخوان است.

تراکم پایین تر مواد معدنی استخوان با افزایش خطر شکستگی به خصوص در افراد مسن در ارتباط است. بعضی از مطالعات نشان می دهند که افزایش مصرف کلسیم ممکن است خطر شکستگی را کاهش دهد.

کمک به تشکیل گلبول های قرمز

آهن یک ماده معدنی ضروری برای فراوری گلبول های قرمز خون است. گلبول های قرمز اکسیژن را از ریه های ما به سایر قسمت های بدن می رسانند. در این میان تخم کرفس یک منبع عالی آهن برای مردان و زنان محسوب می گردد. یک قاشق غذاخوری (6.5 گرم) تخم کرفس به ترتیب 17 و 38 درصد از RDI را برای زنان و مردان فراهم می نماید.

بدون آهن کافی در رژیم غذایی، بدن نمی تواند گلبول های قرمز کافی فراوری کند. در نتیجه، ممکن است دچار کم خونی فقر آهن شویم. کمبود آهن از جمله شایع ترین کمبود ریزمغذی ها در سراسر دنیا است، اما نشان داده شده که مصرف غذا های غنی از آهن خطر این کمبود و کم خونی متعاقب آن را کاهش می دهد. تخم کرفس حاوی آهن غیر هم است. این نوع آهن با آهن هِم موجود در فرآورده های حیوانی فرق دارد و با سرعت کمتر (در حدود 10 درصد) جذب می گردد.

بهبود سطح قند خون

منیزیم عملکرد های زیادی را در بدن بر عهده دارد، مانند بهبود سطح قند خون. حفظ سطح قند خون سالم برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی لازم است. تخم کرفس منبع خوبی از منیزیم است و یک قاشق غذاخوری آن (6.5 گرم) 12 درصد از RDI را تامین می نماید.

منیزیم نقش مهمی در کنترل قند خون ایفا نموده و به افزایش پاسخ سلولی به انسولین؛ هورمونی که سطح قند خون را تنظیم می نماید، کمک می رساند. اضافه نمودن غذا های غنی از منیزیم مانند تخم کرفس به رژیم غذایی، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. علاوه بر این، یک آنالیز بزرگ رژیم های غذایی غنی از منیزیم را با کاهش 14 درصدی خطر ابتلا به دیابت مرتبط دانسته است.

از جمله دیگر فواید منحصر به فرد تخم کرفس می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- فعالیت آنتی باکتریال

- محتوای آنتی اکسیدانی

نحوه استفاده از تخم کرفس در رژیم غذایی

تخم کرفس یک ادویه همه کاره با کاربرد های فراوان است. این محصول به صورت دانه کامل، خرد شده یا به عنوان ادویه آسیاب شده فروخته می گردد. تخم کرفس آسیاب شده اغلب به نام پودر کرفس نیز شناخته می گردد. جای تعجبی نیست که طعم دانه کرفس شبیه به ساقه کرفس است. این ترکیب بیشتر برای چاشنی انواع سوپ ها، سبزیجات یا سس های سالاد خانگی استفاده می گردد.

اما چه روش هایی برای اضافه نمودن تخم کرفس به رژیم غذایی وجود دارد:

- استفاده به عنوان ادویه گوشت کبابی

- اضافه نمودن به سالاد کلم یا سالاد سیب زمینی

- اضافه نمودن به دستور پخت ترشی

حتی بعضی افراد از دانه کرفس آسیاب شده برای تهیه چای نیز استفاده می نمایند. برای این کار می توان میزانی آب جوش را به 1 قاشق غذاخوری (6.5 گرم) تخم آسیاب شده کرفس اضافه نمود و مخلوط حاصل را به مدت تقریبا 10 دقیقه دم کرد.

منبع: فرادید

به "فواید این تخم شگفت انگیز برای سلامتی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید این تخم شگفت انگیز برای سلامتی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید