طرز تهیه شیرینی موکا، ویژه نوروز
به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، خبرنگارانـ با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینی های خوشمزه خانگی رونق می گیرد. شیرینی های خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی موکا یکی از انواع شیرینی های دو آرد است که ظاهر بسیار زیبا و شکیلی دارد و برای پذیرایی در ایام نوروز بسیار مناسب است. بعلاوه این شیرینی به علت داشتن ترکیبی از دو آرد نخود و آرد گندم بسیار لطیف و خوشمزه است و تقریبا طعمی نزدیک به طعم شیرینی محبوب نخودچی دارد، با این تفاوت که دارای طعم کاکائو و پودر کاپوچینو است. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی موکا در منزل با روشی بسیار آسان همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی موکا
آرد نخودچی: 500 گرم
آرد سفید شیرینی: 500 گرم
پودر قند: 400 گرم
روغن جامد نباتی یا روغن مخصوص شیرینی: 450 گرم
پودر کاپوچینو: 1 پاکت
پودر کاکائو: 3 قاشق غذاخوری
وانیل: نوک قاشق چای خوری
پودر هل: نصف قاشق چای خوری
پودر پسته و شکلات تخته ای برای تزیین: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به روغن شیرینی
برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن های مخصوص شیرینی آردی بهره ببرید که به صورت حلبی در فروشگاه های فروش روغن موجود است و چربی آن ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی بهره ببرید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن های صاف قنادی که در لوازم قنادی ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی بهره ببرید.
2 ـ نکات مربوط به هل
برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز بهره ببرید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب تر است.
طرز تهیه شیرینی موکا
1 ـ ابتدا روغن را آب کنید و بعد از این که به دمای محیط رسید، داخل یک کاسه مناسب بریزید. وانیل و پودر هل را به روغن اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
2 ـ در مرحله بعد پودر قند را به روغن اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی هم بزنید تا پودر قند به صورت کاملا یک دست در روغن حل گردد.
3 ـ حالا ترکیب دو آرد سفید و نخودچی و پودر کاکائو و پودر کاپوچینو را که از قبل با هم مخلوط و الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید. در این مرحله همزن دستی یا لیسک را کنار بگذارید و با دست آغاز به هم زدن کنید تا کم کم خمیری شکل بگیرد که حالت چسبندگی و یا پوره پوره نداشته باشد. وقتی خمیر به دست نچسبید؛ یعنی آماده است. یک کیسه فریزر روی ظرف خمیر بکشید و آن را به مدت 2 ساعت در محیط آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.
4 ـ بعد از این که خمیر استراحت کرد، دوباره آن را کمی ورز بدهید. حالا از خمیر گلوله هایی به میزان یک فندق بزرگ بردارید و کف دست گرد کنید. خمیر های گرد شده آماده را کف سینی فر با فاصله از هم بچینید و سینی را در فر 170 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی ها بپزند.
5 ـ بعد از اینکه شیرینی پخت، سینی فر را در جای خنکی بگذارید تا شیرینی ها کاملا خنک شوند؛ سپس آن ها را از سینی فر جدا کنید و تا زمانی که گرم است، به شیرینی دست نزنید.
6 ـ شکلات تخته ای را داخل یک کاسه بریزید و به روش بن ماری (روی بخار آب جوش) آب کنید. وقتی شکلات کاملا آب و یک دست شد، داخل قیف بریزید و روی شیرینی ها بریزید و روی آن پودر پسته بپاشید.
7 ـ شیرینی موکا را بعد از اینکه شکلات روی آن ها کاملا سفت شد، داخل ظرف مورد نظر بچینید. این شیرینی را می توانید داخل ظرف در بسته و در جای خشک و خنک نگه داری کنید.
8 ـ این اندازه از مواد گفته شده حدودا یک و نیم کیلو شیرینی موکا به شما خواهد داد.
منبع: فرارو