طرز تهیه کاچی خوشمزه و مقوی با عکس مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، این دسر خوشمزه زعفرانی که ممکن است روی میز عصرانه تان جا خوش کند، از نظر مادربزرگ ها یک داروی خانگی و معجزه بخش است. کاچی در آشپزخانه مادرها و مادربزرگ ها به عنوان یک بمب انرژی شناخته می گردد و از نظر آنها وقتی این دسر با روغن حیوانی، زعفران فراوان و انواع مغز آماده می گردد، می تواند حال هر مریضی را بهتر کند. بله! کاچی یک دسر ساده ایرانی است! اما این بار به شما طرز تهیه کاچی زعفرانی را به سبک اصیل و قدیمی و با طعم خوب به شما آموزش می دهیم. اگر این روزها کم انرژی و بی رمق شده اید، حتما امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهیه کاچی مقوی و خوشمزه
- آرد گندم یک پیمانه
- کره پاستوریزه کاله خرید آنلاین 150 گرم
- شکر سفید یک پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- آب سه پیمانه
- زعفران ساییده شده به اندازه لازم
- ادویه های مخصوص به اندازه لازم
طرز تهیه کاچی مقوی و خوشمزه
مرحله اول
کاچی از آن دسرهای خوشمزه و مقوی است که معمولا پس از زایمان برای زنان زائو یا برای روزه داران در ماه مبارک رمضان تهیه می گردد تا انرژی از دست رفته شان را مجددا به دست آورند. تهیه این دسر ساده تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید؛ پس همین حالا مواد اولیه این دسر خوشمزه را آماده کنید و دست به کار شوید.
مرحله دوم
برای آغاز ابتدا باید شربت کاچی را آماده کنید. آب، شکر را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب حل گردد. در جریان حل شدن شکر آرام آرام قاشق چوبی را در قابلمه حرکت دهید تا کارتان زودتر پیش برود و شکر زودتر با آب یکی گردد. حالا وقت آن است که شربت زعفرانی روی اجاق را کمی قوام بیاورید. برای این کار زعفران را به مواد اضافه کنید و برای غلیظ تر شدن شیره کمی صبر کنید.
مرحله سوم
شیره به دست آمده باید مثل شیره مربا غلیظ و کشدار گردد؛ عجله نکنید و حرارت شعله را بالا نبرید. غلیظ شدن شیره حتی روی حرارت میانه هم وقت زیادی را از شما نمی گیرد. پس از آن که شکر حل شد، شعله را خاموش نموده و گلاب را اضافه می کنیم. توجه داشته باشید گلاب نباید در شربت بجوشد.
مرحله چهارم
کره پاستوریزه را داخل یک قابلمه ای تمیز انداخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. پس از این که کره آب شد، آرد گندم را به آن اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا آرد خوب تفت داده شده و رنگ طلایی متمایل به قهوه ای به خودش بگیرد. البته باید بدانید که کاچی را با آرد برنج نیز می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم
حالا اندازهی دارچین، پودر هل و زنجبیل اضافه نموده سپس شیره را به آن اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا مخلوطی صاف و یکدست گردد. دقت کنید که اگر کاچی سفت شد، یک پیمانه آب یا شیر به آن اضافه کنید. افزودن این ادویه ها هم کاچی را پرخاصیت می نماید و هم از آن معجون انرژی بخش تری می سازد.
مرحله ششم
حال نوبت به دم کردن کاچی می رسد؛ بنابراین قابلمه را روی شعله پخش کن قرار داده و صبر کنید تا کاچی حدود 20 دقیقه دم بکشد و غلیظ گردد، سپس اگر دوست داشتید می توانید اندازهی مغز بکوبید و داخل دسر بریزید.
مرحله هفتم
البته اگر دوست دارید بافت دسرتان یکدست باشد، مغزها را در آسیاب خوب له کنید. کاچی سنتی و خوشمزه شما آماده است. دسر را در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با پودر گردو، پسته و بادام تزیین نموده و سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم طرز تهیه کاچی زعفرانی
- غلظت این دسر نباید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.
- یادتان باشد که اضافه کردن مغز به دسر غلظت بیشتری می دهد. پس اگر می خواهید کاچی را مغزدار کنید، قبل از آنکه حسابی غلیظ گردد مغزها را به آن اضافه کنید.
- اندازه سرخ شدن آرد را با توجه به رنگی که دوست دارید کاچی داشته باشد، تنظیم کنید.
- اگر طعم روغن حیوانی را دوست دارید، می توانید به جای کره حیوانی از روغن حیوانی بهره ببرید.
- اضافه کردن دارچین، پودر هل و زنجبیل به شربت کاچی سلیقه ای هست.
- دقت کنید که اگر کاچی سفت شد می توانید برای رقیق شدن یک پیمانه آب یا شیر پرچرب کاله به آن اضافه کنید.
- این دسر گزینه خوبی برای گیاه خوارهاست. اگر وگان هستید، می توانید به جای کره حیوانی آن را با کره سبزیجات و یا چربی های مجاز در رژیم غذایی تان آماده کنید.