طرز تهیه سوپ سیرابی ترکیه ای یا اشکمبه چورباسی خوشمزه
به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، هر چند که طرز تهیه سوپ سیرابی را به کشور ترکیه نسبت می دهند اما این غذا در اصل متعلق به کشور یونان بوده که همسایه ترکیه می باشد. از آنجایی هم که ما ایرانی ها علاقه خاصی به غذاهای ترکیه ای داشته و تا حدودی سلیقه مردم ما و مردم ترکیه در طبخ غذاها شبیه به هم است، این سوپ خوشمزه در کشور ما نیز علاقه مندانی چند، پیدا نموده است. آموزش حرفه ای طرز تهیه سوپ سیرابی که در ترکیه با نام های اشکمبه چورباسی یا اسکمبی اوگولمونو نیز شناخته می گردد، در بخش زیر آورده شده است.

مناسب: برای 4 نفر
نوع: غذای اصلی
سطح: میانه
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
پخت: 30 دقیقه
طرز تهیه سوپ سیرابی ترکیه ای | |
تعداد نفرات | 8 نفر |
زمان آماده سازی | 40 دقیقه |
زمان پخت | 2 ساعت |
درجه سختی | سخت |
سوپ سیرابی ترکیه ای لذیذ
به سبب وجود سیرابی، این سوپ سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی چون آهن بوده که باعث می گردد از آن با عنوان یکی از مقوی ترین سوپ ها یاد گردد. علاوه برآن طبیعتا به علت آماده سازی سیرابی، طبخ این سوپ مراحل ساده ای مانند آن چیزی که در طرز تهیه سوپ جو مشاهده نموده اید نیست. بنابراین ما کوشش نموده ایم تا تهیه این سوپ لذیذ را به سادگی هرچه تمام تر به شما آموزش دهیم تا برایتان مانند طرز تهیه سوپ قارچ ، ساده و راحت باشد.
مواد لازم برای طرز تهیه سوپ سیرابی ترکیه ای
در طبخ این سوپ انرژی زا و مقوی، از مواد اولیه متنوع و مفیدی استفاده می گردد. بعلاوه ادویه جاتی چون برگ بو و چوب دارچین برای خنثی کردن بوی زهم سیرابی به کار برده می شوند. در هر صورت، شما مختارید تا بر حسب سلیقه خود از مواد و سبزیجات دیگری که می پسندید برای خلق عطر و طعم بهتر این سوپ استفاده کنید. بدین منظور، مواد لازم برای طرز تهیه سوپ سیرابی ترکیه ای برای 8 نفر به قرار زیر می باشد:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
سیرابی | 600 گرم |
گردن گوسفندی | 500 گرم |
پیاز | 4 عدد میانه |
سیر | 5 حبه |
کرفس | 2 عدد ساقه |
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
برگ بو | 4 عدد |
چوب دارچین | 1 عدد |
لیموترش تازه | 5 عدد |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه سوپ سیرابی ترکیه ای
به منظور آماده سازی این سوپ بسیار مقوی و خوشمزه، مانند آنچه که در طرز تهیه سوپ تره فرنگی و یا سایر سوپ های بین المللی پیش می گرفتید، فقط کافیست مراحل را با دقت مطالعه نمایید:
- مرحله اول: ابتدا می بایست گوشت گردن گوسفندی را به خوبی شسته و در قابلمه ای با مقدار کافی آب، فرصت بدهید تا بپزد. زمانی که آب گوشت آغاز به جوشیدن کرد، کف تولیدشده روی سطح قابلمه را با ملاقه برداشته و دور بریزید.
- مرحله دوم: اکنون دو عدد از پیازها را برداشته و هر کدام را به چهار قسمت برش بزنید و به همراه دو حبه سیر به قابلمه بیفزایید. بعد از حدود 10 دقیقه، 1 ساقه از کرفس ها را پس از شستن به صورت درشت اسلایس نموده و به همراه دو عدد برگ بو به محتویات قابلمه اضافه نمایید.
- مرحله سوم: در این مرحله نوبت به سیرابی های پاک شده می رسد. آنها را به خوبی شسته و در قابلمه ای دیگر با مقدار کافی آب، فرصت بدهید تا بپزد. بعد از اینکه کف روی این قابلمه را نیز دور ریختید، دو عدد پیاز به جامانده را ریزریز نموده و همراه با دو حبه سیر رنده شده به قابلمه سیرابی اضافه نمایید.
- مرحله چهارم: اکنون تک ساقه به جامانده از کرفس را نیز ریزریز خرد نموده و به همراه دو عدد برگ بو و یک عدد چوب دارچین به محویات قابلمه سیرابی بیفزایید. حال، باید صبر کنید تا محتویات دو قابلمه به خوبی مغزپخت شوند.
- مرحله پنجم: اکنون قابلمه حاوی گوشت گردن را آبکش نموده و آب تصفیه شده آن را در قابلمه اصلی تهیه سوپ بریزید. سپس با دقت گوشت گردن را از استخوان آن جدا نموده و به آب تصفیه شده در قابلمه اصلی اضافه نمایید.
- مرحله ششم: در خصوص سیرابی نیز به همین ترتیب عمل کنید و محتویات قابلمه سیرابی را آبکش نموده و آب تصفیه شده آن را کنار بگذارید. سپس سیرابی را بصورت مکعبی خرد نموده و به قابلمه محتوای گوشت اضافه کنید. بعلاوه حرارت را برای قابلمه بصورت ملایم تنظیم نمایید.
- مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه سوپ سیرابی ترکیه ای، کره را در تابه ذوب نموده و آرد را با آن برای مدت چند دقیقه تفت دهید. اکنون قدری آب سیرابی تصفیه شده را در آن ریخته و با هم زدن سعی کنید تا یکدست گردد. سپس برای بار آخر، به مقدار تقریبی 2 تا 3 لیوان از آب تصفیه شده سیرابی را در آن ریخته و پس از هم زدن، ترکیب یکدست شده آن را به قابلمه اصلی اضافه نمایید.
- مرحله هشتم: بعد از 15 الی 20 دقیقه که مواد مرحله نهایی پخت خود را سپری نمودند، می بایست تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و آنقدر هم بزنیم تا از لختگی درآیند. سپس آب لیموهای تازه را گرفته و به همراه نمک به آن اضافه نمایید. پس از هم زدن، یک حبه سیر به جامانده را رنده نموده و به همراه ماست به باقی مواد بیفزایید. در نهایت، 1 فنجان از آب تصفیه شده سیرابی را به آن افزوده و پس از خوب ترکیب کردن، به قابلمه اصلی اضافه نمایید.
- مرحله نهم: بعد از 10 دقیقه که مواد به آرامی با هم جوش خوردند، کار تمام است! فقط کافیست به مقدار لازم از نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به آن افزوده و از آن مزه بگیرید. دست آخر، سوپ را در ظرف سرو ریخته و اگر تمایل دارید با مقداری کره آب شده، سیر و برشی از لیموترش تزیین نمایید.
طرز تهیه آش سیرابی به روش های مختلف
با اینکه سوپ سیرابی غذایی با اصالت یونانی و ترکیه ای بوده و آش سیرابی متعلق به کشور خودمان است، اما ممکن است برخی از افراد طرز تهیه این دو غذا را به اشتباه، یکی در نظر بگیرند. بدین ترتیب، ما برای ارائه آموزشی کامل، طرز تهیه آش سیرابی به روش های مختلف را نیز مختصر توضیح می دهیم.
طرز تهیه آش سیرابی یزدی
در دستور پیش رو، به علت اینکه از بلغور گندم استفاده می گردد، در واقع شما با طرز تهیه آش سیرابی با بلغور گندم نیز آشنا می شوید. بدین ترتیب برای آماده سازی این آش خوشمزه ابتدا نخود و لوبیا چیتی را با آب خالی و سیرابی را با مقدار کافی آب و نمک می خیسانیم. سپس پیاز را با زردچوبه و نعناخشک در قابلمه تهیه آش کمی تفت می دهیم.
در ادامه سیرابی های خیس خورده را برش زده و به همراه بلغور گندم و جو و حبوباتی چون نخود و لوبیا چیتی به قابلمه اضافه می کنیم. بعد از گذشت 2 تا 3 ساعت از پخت آش، عدس و سبزی آش را افزوده و حرارت را ملایم می کنیم. در پایان نیز می توانید از پیازداغ و نعناداغ برای تزیین این آش خوشمزه استفاده کنید.
طرز تهیه آش سیرابی اراکی
این دستور پخت، با عنوان طرز تهیه آش سیرابی با کشک هم شناخته می گردد، زیرا از کشک سابیده شده در تهیه آن بهره برده می گردد. بدین منظور برای آغاز کار، ابتدا سیرابی را خرد نموده و همراه با پیاز و چند حبه سیر با مقدار کافی روغن تفت می دهیم. سپس به مقدار لازم آب در قابلمه ریخته و پس از جوش آمدن، ابتدا یک پیمانه جو و به مقدار لازم حبوبات را اضافه می کنیم.
پس از جا افتادن غذا، سبزی آش را اضافه نموده و مقدار ادویه ها را تنظیم می نماییم. در آخرین مرحله نیز از کشک رقیق شده، پیازداغ، سیرداغ و نعناداغ برای تزیین بهره می بریم. بعنوان یک نکته این را هم بدانید که شما می توانید به منظور طرز تهیه آش سیرابی با رب انار، هنگام افزودن سبزی آش، رب انار ملس را نیز اضافه نمایید.
راز و رمزهای ناگفته در طرز تهیه سوپ سیرابی و آش سیرابی
برای داشتن سوپ سیرابی فوق العاده لذیذ و جاافتاده، از نکات زیر غافل نشوید:
- بهتر است سوپ سیرابی را در فصل سرما تهیه کنید. زیرا به علت دمای پایین تر، سلامت سیرابی بیشتر تضمین می گردد.
- برای جلوگیری از بدرنگ شدن سوپ سیرابی یا آش سیرابی، سعی کنید مقدار آب مورد احتیاج برای جوش خوردن آن به مدت 2 ساعت را همان ابتدا مقدار زده و بیفزایید.
- ترجیحا سیرابی را در ظرف غیرآلومینیومی بپزید.
- در هنگام جدا کردن گوشت گردن از استخوان، مراقب باشید که تکه های ریز استخوان با گوشت همراه نباشد.
- پیش از پختن سیرابی، از تمیز بودن آن حتما اطمینان حاصل نمایید.
- هیچ وقت آرد را به قابلمه در حال جوشیدن اضافه نکنید، زیرا گلوله گلوله شده و ترکیب کردن آن سخت می گردد.
- می توان در طرز تهیه سوپ سیرابی ، از سبزیجات دیگری چون هویج برای طعم دار کردن و برطرف بوی زهم سیرابی بهره برد.
- برای برطرف بوی زهم تخم مرغ و خوشمزه تر شدن سوپ سیرابی، حتما از آب لیموی تازه استفاده کنید.
- می توانید برای عطر و طعم بهتر، استفاده از عصاره های آماده گوشت و رب گوجه فرنگی را به رسپی این سوپ خوشمزه اضافه نمایید.
- در هنگام گرفتن آب لیموها، مراقب باشید هسته آنها را داخل ترکیب تخم مرغ نیندازید.
- اگر دوست داشته باشید می توانید به جای جدا کردن کرفس و پیاز، آنها را ریز خرد نموده و تا پایان در سوپ نگه دارید تا سوپ پرملات تر گردد.
- شما می توانید دستور طرز تهیه آش سیرابی با برنج را پیش گرفته و به جای گندم یا جو از برنج استفاده نمایید.
- همانطور که می دانید ترخینه از ترکیب بلغور، دوغ و سبزی درست شده و بسیار مقوی است. بنابراین اگر طرز تهیه آش سیرابی با ترخینه را پیش بگیرید، دست آخر، آش لعاب دار تر و مفیدتری خواهید داشت.
با سفارش از وبلاگ ساعت دیواری، ترکیه در چند قدمی شما است…
اکنون که با طرز تهیه سوپ سیرابی بسیار مقوی آشنا شدید، بهتر است آن را در وعدهای غذایی خود بگنجانید. اگر هم از طعم سیرابی به اینصورت خوشتان نمی آید، قطعا با توجه به طرز تهیه آش سیرابی، این غذا را ترجیح می دهید. همانطور که مشاهده کردید این غذاها بسیار پرخاصیت بوده و می توانند در فصل سرما برای بازیابی قوای جسمی صرف شوند. البته صرفنظر از طعم خوب این غذاها، آماده سازی سیرابی به علت بوی آن، قدری ناخوشایند بنظر می رسد. بنابراین پیشنهاد می کنیم انواع سوپ و آش سیرابی را بی دغدغه با امکان سفارش آنلاین غذا از وبلاگ ساعت دیواری درخواست نمایید.
منبع: اسنپ فود