طرز تهیه خورش هویج
به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، خورش هویج یکی از غذاهای اصیل استان تبریز است که با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست می گردد. برخلاف تصور طعم این خورش شیرین نیست و به خاطر آلو طعم ملسی دارد. اما اگر غذاهای شیرین دوست دارید، از مقداری شکر هنگام پخت خورش بهره ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورش هویج
- هویج رنده شده یا خلالی خرد شده یک کیلوگرم
- گوشت ماهیچه 500 گرم
- پیاز یک عدد
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی یا آلو خورشتی(دل خواه) سه عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- آبلیمو یا آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه خورش هویج
مرحله اول
برای تهیه خورش هویج ابتدا هویج ها را شسته و پوست بکنید. سپس به شکل خلالی خرد کنید.
مرحله دوم
داخل تابه میزانی روغن بریزید و هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا سرخ شده و طلایی رنگ شوند.
مرحله سوم
پیاز را خرد کنید. داخل یک قابلمه دیگر میزانی روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید. کمی زردچوبه اضافه نموده، سپس گوشت را با پیاز تفت دهید. میزانی فلفل هم اضافه کنید. حدود 2 تا 3 لیوان آب روی مواد بریزید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد.
مرحله چهارم
وقتی گوشت کاملا پخته شد، لیمو عمانی و آلوها را اضافه کنید. اگر آب خورش کم بود، میزانی آب هم به خورش اضافه کنید.
مرحله پنجم
میزانی زعفران دم کنید و روی خورش بریزید. حالا نوبت به اضافه کردن هویج ها است. هویج را همراه رب گوجه فرنگی و نمک به خورش اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و حدود 10 تا 15 دقیقه اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. اگر مایل بودید، میزانی آبغوره یا آبلیمو هم اضافه کنید.
خورش را با میزانی خلال و زرشک تزیین نموده و کنار برنج سرو کنید. نوش جان!
نکات طرز تهیه
- قبل از اضافه کردن آبلیمو یا آبغوره، طعم خورش را بچشید. چون ممکن است به خاطر اضافه کردن لیمو عمانی، طعم خورش ترش گردد.
- اگر غذاهای شیرین دوست دارید، 10 دقیقه آخر میزانی شکر اضافه کنید.
- به جای استفاده از رب گوجه می توانید از چند عدد گوجه رسیده بهره ببرید.