5 نکته مهم درباره پخت لوبیا پلو مجلسی با کوفته قلقلی

به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، لوبیا پلو یکی از انواع پلو های مخلوط و سنتی ایرانی است که در نقاط گوناگون کشور به روش های مختلف و با مواد متنوع طبخ می گردد. لوبیا پلو یک غذای خوشمزه و در عین حال بسیار مجلسی است.

5 نکته مهم درباره پخت لوبیا پلو مجلسی با کوفته قلقلی

وبلاگ ساعت دیواری |پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها هواداران خاص خود را دارند.

به گزارش وبلاگ ساعت دیواری ؛ لوبیا پلو یکی از انواع پلو های مخلوط و سنتی ایرانی است که در نقاط گوناگون کشور به روش های مختلف و با مواد متنوع طبخ می گردد. لوبیا پلو یک غذای خوشمزه و در عین حال بسیار مجلسی است. در مطلب پیش رو طرز تهیه لوبیا پلوی مجلسی با کوفته قلقلی همراه با نکات طلایی برای تهیه این غذا تقدیم شما خواهد شد.

مواد لازم

برنج: 3 پیمانه

لوبیا سبز خرد شده: دو و نیم لیوان

گوشت چرخ نموده: 300 گرم

پیاز: 2 عدد

زعفران دم نموده غلیظ: نصف فنجان

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

روغن: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

پودر دارچین: نصف قاشق چای خوری

کره: 25 گرم

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

ـ برای آغاز کار ابتدا برنج را همراه با آب ولرم و دو قاشق غذاخوری نمک خیس کنید و کنار بگذارید تا حدود 5 ساعت خیس بخورد.

ـ گوشت + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک را کاملاً با دست ورز دهید. اگر وقت دارید گوشت را در ظرف در بسته چند ساعت در یخچال استراحت بدهید. سپس کوفته ها را درست کنید. به این صورت که از گوشت به میزان گردو بردارید و در دست تان فرم بدهید.

سپس در ظرف مورد نظر چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید و اجازه دهید گوشت خودش را بگیرد.

تا وقتی که گوشت خودش را نگرفته است، با قاشق هم نزدید. فقط هرز گاهی به یاری دسته تابه گوشت ها را جا به جا کنید که نسوزد. بعد از اینکه گوشت خودش را گرفت، حرارت را میانه کنید و اجازه دهید گوشت خوب سرخ گردد. در این مرحله، چون گوشت خودش را گرفته، می توانید با قاشق آن را هم بزنید. وقتی گوشت خوب سرخ شد و پخت، کوفته قلقلی های شما آماده است.

ـ در این مرحله پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذراید تا پیاز نرم و طلایی گردد؛ سپس کمی زردچوبه بزنید و بعد کوفته قلقلی های سرخ شده را به آن اضافه کنید. یک دقیقه پیاز را با کوفته قلقلی تفت بدهید و بعد لوبیا سبز خرد شده را اضافه کنید. اجازه بدهید لوبیا کمی با پیاز و کوفته قلقلی تفت بخورد.

ـ در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه بدهید رب یک دقیقه داخل مواد تفت بخورد؛ سپس نیمی از زعفران دم نموده را به مواد اضافه کنید و در آخر کمی نمک و فلفل سیاه بریزید. درب ماهی تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید و اجازه بدهید حدود پانزده دقیقه مواد با حرارت کم بپزد.

ـ یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید. حالا برنجی را که از قبل خیس داده اید، داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا برنج آغاز به جوشیدن کند. وقتی برنج قد کشید و آماده آبکش شدن شد، برنج را آبکش کنید. ته قابلمه ته دیگ مورد نظرتان را بگذارید؛ سپس کمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و سه قاشق از مایه لوبیا پلو را روی برنج بریزید و کمی دارچین بپاشید. این کار را به صورت لایه به لایه انجام بدهید تا قابلمه پر گردد.

نیم دیگر زعفران را روی برنج بریزید و چند تکه کره در اطراف برنج بگذارید. حالا دمکنی بگذراید و حرارت را کم کنید تا برنج کم کم دم بکشد. بعد از پخت ابتدا برنج را خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند؛ سپس داخل دیس بکشید.

5 نکته درباره پخت لوبیا پلو مجلسی

1 ـ برای تهیه لوبیا پلو مجلسی بهتر است لوبیا سبز را کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید. هرچه لوبیا درشت تر خرد گردد، ظاهر زیباتری خواهد داشت.

2 ـ برنج لوبیا پلو را باید خیلی کال و در اصطلاح زنده تر بردارید؛ زیرا برنج بعد از اینکه با مایه لوبیا پلو مخلوط می گردد، کمی شل خواهد شد و اگر زیاد جوش خورده باشد، لوبیا پلو شما در اصطلاح شفته می گردد.

3 ـ کوفته ها را می توانید با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه کنید؛ اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر کوفته ها را با گوشت گوسفند درست می کنید، گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد؛ بنابراین سایز آن کوچک می گردد. کوفته قلقلی ها را کمی بزرگ تر بگیرید؛ اما گوشت گوساله آب نمی گردد.

برای اینکه کوفته ها بپزد، به آن آب اضافه نکنید؛ چون گوشت آب می اندازد. پس اجازه دهید با آب خودش بپزد. نکته مهم دیگر در فرآیند پخت گوشت این است که گاه وقتی پیاز را رنده می نمایند، کاملاً آب آن را می گیرند و اصطلاحاً فقط تفاله های پیاز را به گوشت اضافه می نمایند.

اگر این کار را انجام دهید، بعد از پخت با این مشکل روبرو می شوید که گوشت بوی زهم می دهد. پس نباید آب پیاز را کامل بگیرید. وقتی پیاز را رنده کردید، چند دقیقه آن را کنار بگذارید و فقط آبی را که از پیاز جدا می گردد، بگیرید. بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید. اصلاً نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.

4 ـ در اضافه کردن پودر دارچین به لوبیا پلو افراط نکنید؛ زیرا رنگ لوبیا پلو را تیره می نماید؛ بعلاوه باعث می گردد لوبیا پلو طعم تندی بگیرد.

5 ـ لوبیا پلوی مجلسی بهتر است رب گوجه کمی داشته باشد؛ بنابراین بیشتر از اندازه گفته شده رب گوجه اضافه نکنید و اجازه بدهید لوبیا پلو بیشتر عطر و رنگ زعفران داشته باشد.

منبع: فرادید

به "5 نکته مهم درباره پخت لوبیا پلو مجلسی با کوفته قلقلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته مهم درباره پخت لوبیا پلو مجلسی با کوفته قلقلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید