نحوه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه

به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، پرداخت عوارض آزادراهی در سفر یکی از الزامات برای راننده هنگام مسافرت است که با الکترونیکی شدن این پرداخت، کار تا حد زیادی آسان شده، کاهش زمان سفر، کاهش مصرف سوخت، صرفه جویی در استهلاک خودرو، پرداخت آسان عوارض، کاهش خرابی های رویه های آسفالتی در محل توقف دروازه های عوارض بخشی از مزایای الکترونیکی شدن اخذ عوارض در آزادراه های کشور است.

نحوه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه

الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی با چهار آزادراه تهران-ساوه، قزوین-زنجان، تهران-قزوین، تهران-قم، با تاخیری یک ساله از زمانی که ابتدا اعلام شده بود، از بامداد 28 اسفندماه 1397 شروع شد، هدف این طرح کاهش هزینه ها و افزایش سرعت تردد در آزادراه ها بدون احتیاج به توقف در باجه های آزادراهی بود.

اما برای پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه باید چه کرد؟ کافی است به جای اینکه این کار را به وسیله باجه های عوارضی انجام دهید، از لاین هایی که برای پرداخت الکترونیکی عوارض ایجاد شده، عبور کنید، بدین ترتیب بدون اینکه احتیاجی به توقف باشد، می توانید این کار را بعدا به وسیله گوشی های تلفن همراه و سامانه های الکترونیکی انجام دهید.

وزارت راه و شهرسازی روش های مختلفی برای پرداخت الکترونیکی عوارض بزرگراه ها در نظر گرفته است. یکی از این روش ها، استفاده از برچسب پرداخت عوارضی اتوبان است. برای این کار کافی است برچسب الکترونیکی پرداخت عوارض را تهیه کنید و هر بار که از باجه الکترونیکی عوارضی رد می شوید، مبلغی از شارژ حساب کاربری راننده کم می گردد و این برچسب ها قابلیت شارژ شدن هم دارند.

بعلاوه اپلیکیشن ها و سامانه های مختلفی برای پرداخت الکترونیکی عوارض در نظر گرفته شده است که با انتخاب هر یک از این سامانه ها می توانید به صورت آنلاین نسبت به پرداخت عوارضی خود اقدام کنید.

در صورتی که نخواستید از روش های پرداخت آنلاین بهره ببرید هم یکی دیگر از روش های پرداخت، هم به وسیله خودپرداز بانک هاست. برای این کار می توانید شناسه قبض و شناسه پرداخت خود را به وسیله لینک استعلام عوارض آزادراهی دریافت نموده و با حضور در یکی از خودپردازها، عوارضی خود را پرداخت کنید.

البته برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه هم تنها 48 ساعت وقت دارید و در صورتی که در این مدت نتوانید مبلغ لازم را بپردازید، جریمه می شوید.

با وجود این درحال حاضر همه آزادراه ها به امکان پرداخت الکترونیکی آزادراه مجهز نیستند، علت این موضوع هم از سوی مسئولان مربوطه، بدحسابی رانندگان در پرداخت عوارض عنوان شده است، زیرا در این صورت بهره برداران از این طرح که بخش عظیمی از بازگشت سرمایه شان و همه منابع مورد احتیاج برای تعمیر و نگهداری از آزادراه را باید از محل دریافت عوارض تامین نمایند، قادر به دریافت مبلغ مورد نظر نخواهند بود.

هرچند در آخرین تصمیمات که در بودجه 1402 آمده و به موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، بنا شده وزارت راه و شهرسازی به وسیله مشارکت سرمایه گذاران بخش غیردولتی، اخذ عوارض در کلیه آزادراه ها و بزرگراه ها را به صورت الکترونیکی عملیاتی کند. البته از آنجایی که این تصمیم در بودجه 1401 هم دیده شده بود، باید دید تا انتها امسال، چه اندازه از این هدف محقق خواهد شد.

منبع: گردشبان

به "نحوه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید