سینما می تواند زبان مشترک و فهم مشترک در میان ملت ها ایجاد کند

به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، تهران (پانا) - مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به اینکه هفته های فیلم می تواند جهت خوبی برای شناخت ملت ها از هم و نزدیک تر شدن آن ها باشد، گفت بنیاد سینمایی فارابی در پی آن است تا از دریچه سینما تعاملات فرهنگی میان ایران و دیگر کشورها را توسعه دهد.

سینما می تواند زبان مشترک و فهم مشترک در میان ملت ها ایجاد کند

به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، سید مهدی جوادی مدیرعامل این نهاد سینمایی در مراسم افتتاحیه دومین هفته فیلم سینمای استرالیا بعد از خوش آمدگویی به میهمانان و ایرانی و خارجی و نمایندگان دولت استرالیا، اظهار کرد: در جهان امروز یکی از مهم ترین مقولاتی که باعث تألیف قلوب ملت ها و نزدیکتر شدن دل های آدمیان به یکدیگر می گردد، تعاملات فرهنگی است و در فرهنگ بیش از همه این سینماست که می تواند از دریچه و قاب خودش زبان مشترک همه ملت ها با یکدیگر باشد.

او در ادامه، سینما را آئینه فرهنگ ها و تمدن ها، آلام و شادی های مشترک بشریت خواند و با بیان اینکه هنر هفتم، روایتگر تلاشی است که انسان امروز با آن دست وپنجه نرم می نماید، اضافه کرد: سینما در جهانی امروز می تواند فهم مشترک و ادبیات مشترک از جهان واحد ایجاد کند.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی توضیح داد: سینمای ایران به عنوان یک سینمای شریف و پاک به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره در عرصه جهانی روایتگر همین اشتراکات انسانی و ماندگار بوده است.

دبیر سی وپنجمین جشنواره بین المللی فیلم های بچه ها و نوجوانان با اشاره به اینکه هفته های فیلم می تواند یک فتح باب و بهانه خوبی برای گفت وگو و نزدیک تر شدن ملت ها به یکدیگر باشد، گفت: ما خوشحالیم که امروز شروعگر هفته فیلم استرالیا در جمهوری اسلامی ایران هستیم. فرصت همکاری با کشور استرالیا به عنوان کشوری که از لحاظ وسعت جغرافیایی و تنوع قومیت ها و قدمت بومیان ساکن از کشورهای غنی است، برای ما فرصتی مغتنم است و علاقه مندیم تا تعاملات فرهنگی و سینمایی خود را با این کشور گسترده تر کنیم.

جوادی، بنیاد سینملیی فارابی را به عنوان نهاد ملی سینمای ایران، متولی اصلی تعاملات بین المللی سینما در ایران معرفی کرد و یادآور شد: برگزاری هفته های فیلم مشترک و فراوری مشترک با دیگر کشورها، شرکت در رویدادهای بین المللی و تعامل با سینماگران سایر کشورها از مهم ترین وظایف بنیاد سینمایی فارابی به شمار می رود.

این مدیر سینمایی اظهار کرد: ما در بنیاد سینمایی فارابی در پی هر بهانه ای هستیم تا به دور از مرزهای سیاسی حاکم بر جهان، در قالب گفت وگو بتوانیم بین مردم شریف ایران و دیگر کشورها تعاملات فرهنگی ایجاد کنیم و باب این مهم را به وسیله سینما باز نگهداریم.

مدیرعامل فارابی، هفته های فیلم را یکی از بهانه های خوب گفتگو، آشنا شدن اهالی سینما با یکدیگر و بعلاوه شروع فعالیت های سینمایی مشترک با دیگر کشورها مطرح کرد و گفت: بنیاد سینمایی فارابی به عنوان متولی برگزاری هفته های فیلم در صدد است تا این نوع رویدادها را چه در داخل ایران و چه با برگزاری هفته های فیلم ایران در خارج از کشور توسعه دهد.

سید مهدی جوادی در ادامه صحبت های خود ضمن تشکر از زحمات معاونت بین الملل فارابی گفت: با طراحی برنامه ها و زحماتی که معاونت بین الملل بنیاد سینمایی فارابی متحمل شده و با همکاری دوستان ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تا به امروز هفته های فیلم متعددی از طرف این بنیاد در دیگر کشورها برگزار گردیده است. ما در صدد این هستیم تا چندین هفته فیلم را با همکاری کشورهای گوناگون در ایران اسلامی برگزار کنیم.

او ادمه داد: امروز سلسله برنامه های طراحی شده هفته فیلم های مشترک ما با کشور استرالیا شروع شده است و در ادامه، هفته فیلم کشورهای چین، روسیه و حداقل سه کشور دیگر را تا سرانجام سال در بنیاد سینمایی فارابی برگزار خواهیم کرد. امیدوارم هفته فیلم استرالیا شروع یک همکاری پرثمر در حوزه فعالیت های سینمایی با این کشور باشد.

این مدیر سینمایی با بیان اینکه ما آمادگی داریم تا با نهادهای متناظر بنیاد سینمایی فارابی در استرالیا وارد عقد قرارداد، تفاهمنامه و فراوریات مشترک، تبادل تجارب مشترک در سینما و برگزاری رویدادها و جشنواره های مشترک شویم، اضافه کرد: امیدوارم سفیر محترم استرالیا که دارای علایق فرهنگی و سینما دوست هم هستند، زمینه این همکاری ها و تفاهم نامه های مشترک را ایجاد نمایند.

سید مهدی جوادی در سرانجام اظهار کرد: به عنوان دبیر سی وپنجمین جشنواره بین المللی فیلم های بچه ها و نوجوانان و مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی می خواهم از همین جا از اهالی سینمای استرالیا برای حضور در سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم های بچه ها و نوجوانان و چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر دعوت کنم تا در این دو رویداد بزرگ فرهنگی -هنری کشور ایران حضور داشته باشند. امیدوارم به زودی شاهد برگزاری سومین هفته فیلم های استرالیا با فیلمی مشترک از دو کشور ایران و استرالیا باشیم.

استقبال از برگزاری هفته های فیلم در سایر کشورها

محمدعلی کیانی مدیرکل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در ادامه این مراسم گفت: گفتنی ها درباره دومین هفته از فیلم های استرالیا و مناسبات دو کشور را سید مهدی جوادی گفتند. لازم می دانم که بگویم تا به امروز همکاری های بسیار خوبی با سفارت استرالیا داشته ایم و در اولین دوره برگزاری هفته فیلم های استرالیا که دو سال پیش در خانه هنرمندان برگزار گردید، شاهد استقبال خوبی از سمت سینمادوستان بودیم.

کیانی با اشاره به اینکه اداره کل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هماهنگ نماینده رایزن های فرهنگی است و تا به امروز بیش از 10 هفته فیلم کشورهای اروپایی و دیگر کشورها را در ایران برگزار نموده است، اضافه کرد: زبان سینما زبان مشترک همه ملت ها و کشورهاست. سینما تاثیر بسزایی در شناساندن فرهنگ هر کشور دارد و به همین علت ما رایزن های فرهنگی را تشویق به برگزاری این هفته های فیلم در دیگر کشورها و ایران نموده ایم و از برگزاری آن ها استقبال می کنیم.

او در سرانجام اظهار کرد: از خانم ساکس سفیر استرالیا در ایران و سید مهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بابت اهتمام ویژه برای برگزاری این هفته فیلم کمال تشکر را دارم و امیدوارم بازهم شاهد برگزاری برنامه های این چنینی باشیم.

ویژگی خاص فیلم کوره از زبان سفیر استرالیا

در ادامه لیندال ساکس سفیر استرالیا در ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در دومین هفته فیلم استرالیا گفت: باعث افتخار است که استرالیا اولین کشوری ا ست که طی این روزها در ایران هفته فیلم برگزار می نماید. در اینجا لازم می دانم تا سپاسگزار مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی باشم که مثل همواره حسن توجه ویژه ای به سینمای استرالیا داشتند.

او با بیان اینکه در سه سال حضور خود در ایران تجربیات بسیاری را از مردم شریف این کشور فرا گرفته ام و از علایق آن ها تا حد بسیاری آگاه شده ام، اضافه کرد: مردمان ایران بسیار به سینما علاقه مند هستند. آن ها همانند مردم استرالیا به سینما عشق می ورزند و از این هنر برای شنیده شدن داستان مردمان خود استفاده می نمایند.

سفیر استرالیا در ایران اظهار کرد: فیلم های ایرانی و استرالیایی فرهنگ، خلاقیت و تبحر مردمان شان را به رخ مخاطب جهانی می کشند و فیلم های شان در راستای شناخت و درک متقابل از یکدیگر واقع شده است، شناخت و درکی که می تواند به استحکام سنگ بنای رابطه دو سویه ایران و استرالیا یاری کند.

او با بیان اینکه ایران و استرالیا سابقه دیرینه همکاری در علوم، محیط زیست و فرهنگ دارند، ادامه داد: در این میان تبادل فرهنگی، نقش بسزایی در رابطه میان دو کشور دارد و امیدوارم در ماه های آینده شاهد برنامه های موسیقایی و هنرهای تجسمی بین دو کشور ایران و استرالیا باشیم.

ساکس با تاکید بر اینکه در دومین هفته از فیلم استرالیا بعضی از جدی ترین آثار فیلمسازان مشهور و نامدار استرالیا به نمایش درمی آید، گفت: فیلم های برگزیده به روابط خانوادگی و تاریخچه پیچیده در روابط بومیان استرالیا و پاسداشت مردم سراسر جهان در شکل گیری کشور استرالیا اشاره دارد.

سفیر استرالیا در ایران در سرانجام صحبت های خود تشریح کرد: آنچه برای ما استرالیایی ها اهمیت دارد این است که سینمای استرالیا باورها و آداب و رسوم قدیمی ترین فرهنگ پابرجای جهان یعنی بومیان استرالیا با استرالیای امروز را پیوند دهد. ویژگی خاص فیلم کوره این است که به پیوند دیرینه بومی های استرالیا و مهاجران افغان اشاره دارد، آن هایی که سال هاست دولت و ملت ایران با سخاوت میزبان شان هستند.

مراسم افتتاحیه دومین هفته فیلم سینمای استرالیا، عصر روز سه شنبه هشتم شهریور ماه با اکران فیلم سینمایی کوره در سالن زنده یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار گردید.

منبع: خبرگزاری پانا

به "سینما می تواند زبان مشترک و فهم مشترک در میان ملت ها ایجاد کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سینما می تواند زبان مشترک و فهم مشترک در میان ملت ها ایجاد کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید