داغ شدن رقابت آمریکا و چین بر سر 6G ، واشنگتن می خواهد از پکن عقب نماند

به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، جنگ بر سر فناوری اینترنت 6G بین آمریکا و چین شروع شده است و شواهد نشان می دهد چین در این زمینه پیشتاز است.

داغ شدن رقابت آمریکا و چین بر سر 6G ، واشنگتن می خواهد از پکن عقب نماند

بر اساس اعلام بیست و پنجمین مؤسسه آموزشگاه علم و صنعت هوافضای چین، این کشور اینترنت بی سیم فوق العاده سریع را با سرعت دانلود تا 300 گیگابیت بر ثانیه آزمایش نموده است. این سرعت یعنی بیش از 10 برابر سریع تر از استاندارد فعلی 5G. این فناوری از فرکانس های تراهرتز استفاده می نماید که بالاتر از فرکانس های استفاده شده در شبکه های 5G فعلی است.

رقابت چین و آمریکا

از ترس اینکه کشورهای دیگر نقش مهم تری در ایجاد استانداردهای اتصال 6G ایفا نمایند، آدینه گذشته مقام های کاخ سفید با رهبران تجاری، مقامات دولتی و دانشگاهیان برای بحث در خصوص نسل بعدی اتصال بی سیم اینترنت دیدار کردند. آمریکا نگران پیشروی چین در توسعه 6G است. دولت آمریکا یک میلیارد دلار برای تحقیقات 6G کنار گذاشته است، اما تعیین نیست که این مبلغ برای رسیدن به چین کافی است یا خیر. واهمه ایالات متحده این است که چین بتواند بر بازار 6G تسلط یابد و تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد و امنیت ملی داشته باشد.

به گفته لئو گرگز، تحلیلگر ABI Research، با این حال، شرایط در چین به طور مستقیم با شرایط ایالات متحده قابل مقایسه نیست، زیرا دولت چین نفوذ بسیار بیشتری بر تصمیمات تجاری دارد. پذیرش محدودتر 5G در ایالات متحده را نیز می توان به این واقعیت نسبت داد که زیرساخت شبکه 5G کندتر از حد انتظار پیشرفته است. با این حال، کاخ سفید می خواهد درس های آموخته از فناوری 5G را در خصوص اهمیت مشارکت زودهنگام و انعطاف پذیری بازآموزی کند تا برای توسعه شبکه 6G -که عملکرد، دسترسی و امنیت را بهبود می بخشد-به کار گیرد. البته با این حال انتظار نمی رود که اینترنت 6G قبل از سال 2030 راه اندازی گردد؛ هرچند به جز آمریکا و چین، کره جنوبی امیدوار است تا 2 سال آینده به برترین شکل به این فناوری دست یابد.

چالش های فرکانس های تراهرتز

فرکانس های تراهرتز سرعت های بسیار سریع تری ارائه می نمایند، اما چالش هایی هم دارند. آب و سایر مواد به راحتی امواج تراهرتز را جذب می نمایند که دامنه آنها را در مقایسه با امواج با فرکانس پایین محدود می نماید. چالش دیگر این است که فناوری تراهرتز هنوز در مراحل اولیه توسعه است.

با این حال، محققان معتقدند که می توان بر این چالش ها غلبه کرد. علاوه بر این، فناوری تراهرتز این پتانسیل را دارد که ارتباطات بی سیم را متحول کند. سیگنال های باند میانی 5G می توانند از 100 مگابیت بر ثانیه تا 900 مگابیت بر ثانیه متغیر باشند، اما براساس تجربه شخصی باند میانی اغلب سرعت دانلود داده های 5G را در محدوده 450 تا 500 مگابیت بر ثانیه ارائه می نماید. استفاده از فرکانس های تراهرتز همان مشکلاتی را نشان می دهد که اپراتورها هنگام کوشش برای راه اندازی اتصال 5G در باند mmWave (24 گیگاهرتز تا 100 گیگاهرتز) با آن دست و پنجه نرم می کردند. اول اینکه سیگنال های تراهرتز THz مسافت طولانی را طی نمی نمایند و در نفوذ به ابرها و مه مشکل دارند. از سوی دیگر، ارتباطات تراهرتز این امکان را فراهم می نماید که انتقال بی سیم تقریبا به خوبی انتقال به وسیله فیبر باشد. به این ترتیب تراهرتز با پهنای باند انتقال بیشتر و سرعت انتقال سریع تر، در حال تبدیل شدن به یکی از مهم ترین فناوری ها در بحث 6G است.

چرا رسیدن به فناوری 6G مهم است؟

اکنون سوال این است که کدام کشور می تواند این فناوری را با نوآوری های خود منطبق کند؟ آینده ارتباطات بی سیم روشن است. 6G حتی نسبت به 5G سرعت، تأخیر کمتر و بهره وری انرژی را بهبود می بخشد. این می تواند منجر به تعدادی برنامه کاربردی تازه گردد، مانند: واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ای که به شدت شبیه به واقعیت زنده است. ارتباطات هولوگرافیک به افراد اجازه می دهد طوری تا با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند که انگار در یک اتاق هستند. خودروهای خودران می توانند با یکدیگر و با زیرساخت های اطراف خود ارتباط برقرار نمایند. بعضی از خدماتی که قرار بود با 5G به جهان معرفی شوند مانند اتومبیل های خودران، جراحی از راه دور و شهرهای هوشمند مطمئناً با سرعت های سریع تر همراه با 6G امکانپذیر خواهد بود.

شهرهای هوشمند قادر به جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها در زمان واقعی برای بهبود جریان ترافیک، مصرف انرژی و ایمنی عمومی هستند. از سوی دیگر تعیین است که این امر منجر به سرعت دانلود و آپلود سریع تر برای کاربران گوشی های هوشمند می گردد و باید برای انطباق با آن خدمات تازهی در صنایع مختلف ازجمله بازی و تفریح، خودرو و صنایع بهداشتی و... به وجود بیاید.

گزارش: زهرا خلجی

منبع: همشهری آنلاین

به "داغ شدن رقابت آمریکا و چین بر سر 6G ، واشنگتن می خواهد از پکن عقب نماند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داغ شدن رقابت آمریکا و چین بر سر 6G ، واشنگتن می خواهد از پکن عقب نماند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید