اعتبار 360 میلیاردی برای کارآفرینان مناطق سیل زده، ایجاد 840 هزار شغل با وجود رشد منفی اقتصاد

به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون با بیان اینکه 360 میلیارد تومان برای کارآفرینان شهر های سیل زده اختصاص می یابد، گفت: پارسال با وجود اینکه رشد مالی منفی بود، اما 840 هزار شغل جدید ایجاد شد.

اعتبار 360 میلیاردی برای کارآفرینان مناطق سیل زده، ایجاد 840 هزار شغل با وجود رشد منفی اقتصاد

به گزارش گروه مالی وبلاگ ساعت دیواری، عیسی منصوری امروز در برنامه هفته جهانی کارآفرینی در وزارت کار گفت: با وجود اینکه اقتصاد کشور درگیر شدیدترین تحریم ها بود، اما فضای کسب و کار در کشور رشد پیدا نکرد در عین حال رتبه کارآفرینی در کشور ما 13 واحد بهتر شده و به رتبه 72 رسیدیم و در منطقه خاورمیانه سه رتبه در زمینه کارآفرینی بهتر شدیم و از رتبه 14 به 11 ارتقاء یافتیم.

وی همچنین اضافه کرد: سال جاری در هفته کارآفرینی در سطح ملی 10 کارآفرین پیشرو و برتر انتخاب می شوند و در هر استان نیز 10 کارآفرین برتر معرفی خواهند شد که برای کارآفرینان ملی کارت های طلایی، نقره ای و ... در نظر گرفته می گردد.

معاون توسعه کارآفرینی واشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: سامانه اختصاصی برای شناسایی کارآفرینان برتر در نظر گرفته شده که امکان رقابت بین کارآفرینان کشور فراهم می گردد و هیچ گونه فرصت طلبی در این زمینه وجود ندارد. همچنین کارآفرینان ملی برتر برای دریافت تسهیلات ارزان قیمت به بانک ها معرفی می شوند که تضمین گام های آن ها توسط صندوق های ضمانت و از طرف دولت تضمین می گردد و در واقع ارزش کارآفرینی آنان به عنوان اعتبار و تضمین پذیرفته می گردد.

منصوری همچنین گفت: در ظرف ماه های آینده در حوزه تخصصی کارآفرینی زمینه شکوفایی کارآفرینان فراهم می گردد و بنیاد ملی توسعه کارآفرینی در حوزه فراوری محتوای دیجیتالی راه اندازی می گردد.

به گفته وی، 22 رشته صنعت در بخش خدمات، کشاورزی و صنعت عنوان اولویت کارآفرینی انتخاب شده است که بنگاه های کوچک و کارآفرین مورد حمایت قرار می گیرند و افراد کارآفرین معمولا از بنگا ه های کوچک و خرد آغاز می نمایند و ایده های آن ها از مرحله ایده تا بازار مورد حمایت قرار می گیرد.

معاون توسعه کارآفرینی واشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: به زودی بر اساس مصوبه ای که در کمیسیون مالی دولت تصویب خواهد شد فرایند تصویب تسهیلات برای کارآفرینان آسان تر خواهد شد و در حوزه اشتغال روستایی تسهیلاتی برای کارآفرینان در نظر گرفته می گردد که به وسیله صندوق های ضمانت بحث ضمانت کارآفرینان تامین می گردد.

منصوری همچنین در خصوص مشارکت بانوان کارآفرین گفت: نرخ مشارکت در کشور ما در قیاس با کشور های دیگر پایین است و در بهترین حالت نرخ مشارکت 45 درصد است که از این رقم نیز بالای 90 درصد آقایان هستند و بنابراین نرخ مشارکت زنان در کارآفرینی پایین است که علت آن نیز این است که اکثر خانم هایی که دوره آموزش عمومی تا دیپلم گذرانده اند سهم مشارکت کمتری در اقتصاد دارند و همچنین از مهمترین دلیل خروج بانوان از بازار کار درگیری مسائل خانوادگی است و برای آقایان نیز دوره های مهارتی و تحصیلات دانشگاهی به شمار می رود.

وی همچنین در خصوص مشارکت کارآفرینان در بنگاه های موجود در برنامه های اشتغال فراگیر و روستایی اولویت حمایت دولت با بنگاه های موجود است تا اینکه یک کارآفرین بخواهد بنگاه جدید احداث کند و حفظ بنگاه های موجود در اولویت ما واقع شده است.

معاون توسعه کارآفرینی واشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: از سال 97 تاکنون 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی توسط بانک های عامل پرداخت شده است و اولویت ما حفظ بنگاه های موجود و بازگشت به فراوری است. البته عمده رکود بنگاه ها تحت تاثیر شرایط کلان اقتصاد کشور است.

منصوری همچنین با بیان اینکه سالانه 300 نفر جدید به کارآفرینان برتر کشور اضافه می شوند، گفت: نگاه حاکم بر کشور ما در سیاست گذاری اقتصاد رسیدن به رشد مالی بوده در حالی که تاکید ما بر رشد فراگیر و رشد ضد فقر است و ابزار سیاستی این دو دیدگاه با هم تفاوت دارد.

به گفته وی در دهه های اخیر با وجود نوسان در رشد اقتصاد، اما لزوما دستیابی به رشد مالی برای کشور اشتغال ایجاد نمی کند و همچنین در دوره ای که رشد اقتصاد وجود ندارد به این معنا نیست که نتوانیم اشتغال ایجاد کنیم و با توجه به اینکه در سال گذشته رشد مالی منفی بوده، اما در عین حال 840 هزار شغل جدید ایجاد شده این امر نشان می دهد سیاست های ما در این سال ها درست بوده است.

به گفته معاون توسعه کارآفرینی واشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته در بخش صنعت ریزش نیروی کار بود و رشد اقتصاد منفی بود سال جاری نیز رشد مالی قابل توجهی نخواهیم داشت، اما در بخش صنعت اعم از صنایع کشاورزی و خدمات و گردشگری در یک سال منتهی به تابستان 98 اشتغال جدید ایجاد شده است.

منصوری این را هم گفت: برای دوره تحریم 22 رسته منتخب در صنایع مختلف داریم که از نظر کارآفرینی و بهره وری مورد توجه قرار گرفته اند.

وی در خصوص واحد های خسارت دیده از سیل و زلزله گفت: بر اساس مصوبه امروز وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مقرر شد 360 میلیارد تومان از منابع این وزارتخانه به وسیله 4 بانک عامل تسهیلات اشتغال روستایی برای کسب و کار های شهرستان های سیل زده اختصاص پیدا کند. همچنین برای کسب و کار های زلزله زدگان در سال گذشته 600 میلیارد منابع در اختیار وزارت کار اختصاص پیدا کرد.

معاون توسعه کارآفرینی واشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: برای کارگران مناطق زلزله زده و سیل زده بلافاصله مقرری بیمه بیکاری برقرار شد و وزارت کار مسئول حمایت و احیای اقتصاد کسب و کار در مناطق زلزله زده شد؛ و کسانی که مسئول جمع آوری آمار خسارت سیل بودند از دانشگاه تهران مراجعه نموده و آخرین اطلاعات را در اختیار آنان قرار دادیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "اعتبار 360 میلیاردی برای کارآفرینان مناطق سیل زده، ایجاد 840 هزار شغل با وجود رشد منفی اقتصاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اعتبار 360 میلیاردی برای کارآفرینان مناطق سیل زده، ایجاد 840 هزار شغل با وجود رشد منفی اقتصاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید