موزه مجسمه های خوراکی یکی از موزه های دیدنی تبریز به شمار می رود
به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، جاذبه ها/ براساس آخرین اخبار بدست رسیده، موزه مجسمه های خوراکی یکی از موزه های دیدنی تبریز به شمار می رود.
مجموعه ای دیدنی در تبریز واقع شده است که جای جای آن را مجسمه هایی از انواع خوراکی هایی که شامل شیرینی ها، غذاهای محلی آذربایجان، تنقلات، میوه ها، حبوبات و خشکبار پر کرده اند؛ موزه ای هنری که به عنوان اولین موزه شخصی ایران، مجموعه ای از آثار هنری خوراکی که با سیمان و گچ ساخته شده را در معرض دید همگان به نمایش میگذارد؛ موزه ای که علاوه بر اینکه چشمانتان را مهمان هنر و زیبایی می نماید، دهانتان را هم آب می اندازد و طعم رضایت بخش تمام خوراکی های خوشمزه ای را که قبلا میل کرده اید، برایتان تداعی خواهد نمود.
استاد بهتونی تمام غذاهای روستاهای آذربایجان و حتی شهرهای جنوبی ایران که شامل خوزستان، سیستان و بلوچستان و بوشهر می گردد را به شکل مجسمه بسیار زیبا درآورده و در این مجموعه قرار داد اما ماجرا به همین جا ختم نمی گردد، چرا که هنر استاد غذاهای دیگر کشورها را هم در برگرفته و آن غذاها و خوراکی ها نیز به شکل مجسمه های گچی درآمده و اعتبار و هنر موزه تبریز را تمام و کمال به رخ همگان کشانده است. هنر استاد بهتونی در ساختن مجسمه های غذایی دیگر ملل ها تا جای اوج گرفت که باعث واکنش و تحسین آقای جورج برندیار، نماینده سازمان جهانی فائو را هم بدنبال داشت.
نخستین خوراکی که استاد از آن مجسمه ای به غایت دیدنی ساخته، میوه ای بسیار خوشمزه به نام هندوانه بوده که هرچه از طبیعی بودن آن و ظرافت بکار رفته در ساختش بگوییم، کم است بگونه ای که اگر آن را میان هندوانه های واقعی بگذارند به هیچ عنوان قادر به تشخیص مصنوعی بودن آن نخواهید بود. از آنجایی که این هنرمند علاقه خاصی به شهر خود داشته، ابتدا با انگیزه نشان دادن سنت ها و آداب و رسوم آذربایجان آغاز به ساختن مجسمه هایی از غذاهای محلی این شهر کرده و به همین علت هست که در بین آثار بیشمار او 15 نوع کوفته آذربایجانی جایگاه ویژه ای در موزه دارد.
استاد بهتونی تمام مجسمه های خود را با دقت و کوشش فراوانی ساخته، بگونه ای که خود میگوید؛ برای ساختن یک بشقاب برنج روزهای بسیاری را مشغول بوده و دانه دانه برنج ها را به صورت جداگانه ساخته و به یک شکل و میزان در بشقاب قرار داده است و کباب را هم به طرز ماهرانه و ظریفی شکل داده و روی آن گذاشته است. او انواع کباب ها را با هنر بی بدیل خود شکل داده و به نمایش گذاشته است. یکی از آثار حجمی بی نظیر استاد، تصویر سه بعدی از شب نشینی و دورهمی مردم گذشته در مناسبت های مختلف تاریخی از جمله چهارشنبه سوری و شب یلدا هست.
منبع: همگردی