دریاچه مرموز، رازدار اسرار روستای هشت هزارساله
به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، دریاچه اوهرید یکی از عجیب ترین و عمیق ترین دریاچه های اروپاست که رازهای زیادی را از میلیون ها سال قبل تابه حال در دل خود مخفی نموده است.
شرق آلبانی و جنوب غربی جمهوری مقدونیه را مرزی کوهستانی که در میان آن دریاچه ای اسرارآمیز واقع شده از هم جدا می نماید، نام این دریاچه، دریاچه اوهرید است.
دریاچه اوهرید
دریاچه اوهرید یا دریاچه اهرید یکی از عمیق ترین و قدیمی ترین دریاچه های اروپاست که از سال 1979 تا کنون در یونسکو به عنوان میراث دنیای به ثبت رسیده است. به تازگی در کف این دریاچه مرموز و عجیب بقایای یک روستای تاریخی به وسیله باستان شناسان آلبانیایی کشف شده است.
بقایای روستایی هشت هزارساله با رازهای سربه مهری که در کف این دریاچه اسرارآمیز برای سال های زیادی خفته بوده، به تازگی کشف شده است. عجیب ترین معما درباره این سکونتگاه هشت هزارساله غرق شده این است که ظاهرا اینجا یکی از اولین مکان های استقرار جوامع یکجانشین غیراروپایی بوده است. دژ مستحکمی که در زیر آب این سایت باستان شناسی بزرگ را دربرگرفته، گویای حقایق بسیاری است.
دریاچه اوهرید حالا میزبان قدیمی ترین روستای اروپایی است که ظاهرا مردمان آن در کلبه های چوبی با پایه های چوبی روی آب زندگی می کردند.
باستان شناسان معتقدند قدمت سکونت در روستای مرموز کشف شده به شش هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی شود. در شش هزار سال پیش در روستایی مرموز که به تازگی از دل دریاچه اوهرید بیرون کشیده شده است، حدود پانصد نفر زندگی می نموده اند که شاید سیلاب های فراوان سواحل آلبانی خانه های آنها را به اعماق دریا کشیده باشد.
باستان شناسان دانشگاه سوییس معتقدند قدمت این روستای مرموز از روستاهای پیش تر کشف شده در سواحل دریای مدیترانه و کوهستان های آلپ چند صدسال بیشتر است و به همین علت آن را در شمار یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های اروپایی می آورند.
تیمی متشکل از باستان شناسان سوییسی و آلبانیایی حدود چهار سال است که در اعماق دریاچه اوهرید به کاوش و حفاری مشغول اند. از آنجایی که تحقیق در اعماق دریاچه سخت و سخت است، باستان شناسان در کوشش اند که بتوانند بعضی از بقایای روستای هشت هزارساله را برای مطالعه به سطح خشکی بیاورند.
جالب اینجاست که هزاران تخته تیر مانند در اطراف این سکونتگاه یافت شده که باستان شناسان احتمال می دهند سنگرهای دفاعی ساکنان روستا بوده اند. این روش یک روش مرسوم دفاعی در دوران نوسنگی بوده و پیش تر در خانه های دریاچه ای دیگر نیز دیده شده است. از این تیرهای چوبی سپر مانند حدود صدهزار تا به خشکی منتقل شده که یک گنجینه ارزشمند به شمار می رود. قدمت دریاچه اوهرید حدود یک میلیون سال است و چنین کشف بزرگی در اعماق آن خود به تنهایی یکی از عجایب دنیا باستان است.
جنس بیشتر این سپرهای چوبی از درخت بلوط است. از تجزیه و تحلیل حلقه های درختان در مورد شرایط آب وهوایی و محیطی آن دوره می توان اطلاعات مهمی به دست آورد. کشاورزی و دام پروری منبع امرارمعاش مردمان این روستای اسرارآمیز تازه کشف شده بوده است. دانه ها، گیاهان و استخوان های حیوانات در اعماق دریاچه اوهرید این دریاچه مرموز یک میلیون ساله یافت شده که برای کشف اسرار آن ها دو دهه دیگر زمان احتیاج است.
منبع: پیام دلتا