این نوع چربی رگ ها را شستشو می دهد!
به گزارش وبلاگ ساعت دیواری، مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه ماهی غذایی است که از زمان کودکی تا کهن سالی به عنوان غذای زودهضم مورد استفاده قرار می گیرد گفت: در صورت عدم دسترسی به ماهی تازه می توان از انواع آبزیان، ماهی بسته بندی شده، کنسرو ماهی و سایر فرآورده های ماهی استفاده کرد.
میانگین سرانه مصرف آبزیان در جهان حدود 24 کیلوگرم و در ایران حدود 13.5کیلوگرم است و در حالی است که این سرانه به ازای هر نفر در استان سمنان حدود6تا 7 کیلوگرم است.
آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از روند صعودی سرانه مصرف آبزیان در استان سمنان طی سال های اخیر اطلاع داد و گفت: با این وجود مردم این استان همچنان حدودا نصف ایرانی ها و یک چهارم مردم جهان ماهی مصرف می نمایند.
بهرام فلاحی لیما 3 اسفندماه به اهمیت مصرف آبزیان در سلامت افراد جامعه و مزایای مصرف این ماده پروتئنی سالم اشاره و اظهار کرد: سازمان کشاورزی و خواربار جهانی ماهی را به عنوان غذای سلامتی معرفی نموده و مصرف آن را به تمامی رده های سنی توصیه می نماید.
وی با بیان اینکه مقایسه دلیل پایین بودن مصرف سرانه آبزیان در استان با سایر مواد پروتئینی چندان درست نیست اعلام نمود: معمولاً مردم منطقه ها مرکزی و کویری ایران دسترسی کمتری به ماهی نسبت به سایر پروتئین دارند و به تبع آن مصرف ماهی در این منطقه ها نسبت به منطقه ها شمالی و جنوبی که دسترسی بیشتری به ماهی دارند کمتر است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه به دلیل در دسترس نبودن ماهی در سالیان گذشته ذائقه مردم بیشتر به سمت پروتئین دام و طیور کشیده شده است اضافه نمود: با افزایش فراوری آبزیان در استان های داخلی، سرانه مصرف آبزیان در استان هایی همچون سمنان نیز روند افزایشی داشته و امروزه مردم با شناخت بیشتر از مزیت های ماهی و آشنایی مردم با تنوع پخت غذا با آبزیان، استقبال از این فرآورده گوشتی نیز بیشتر شده است.
فلاحی گفت: میانگین سرانه مصرف آبزیان در جهان حدود 24 کیلوگرم و در ایران حدود 13.5کیلوگرم است و در حالی است که این سرانه به ازای هر نفر در استان سمنان حدود6تا 7 کیلوگرم است.
وی اعلام نمود: با برنامه ریزی های اجرا شده در سازمان شیلات ایران و شیلات استان ها از قبیل برگزاری کلاس های آموزش آشنایی با طبخ آبزیان و ایجاد مراکز عرضه مستقیم ماهی و عرضه زنده فروشی و فرآوری آبزیان و تهیه برنامه های آموزشی و تهیه بروشور و پوستر های درباره مزیت های مصرف ماهی و معرفی غذا های متنوعی که با ماهی فراوری می گردد بسیار در ارتقاء فرهنگ آبزی مصرفی تأثیرگذار است.
بیماران قلبی هفته ای 2 بار ماهی بخورند
وی با بیان اینکه گوشت ماهی دارای مواد معدنی نظیر فسفر، کلسیم آهن منیزیم و فلوئور و ید و کلیه اسید های آمینه ضروری مثل لیزین و لوسین و آرژنین است ادامه داد: معمولا بدن انسان قادر به ساخت این مواد معدنی نیست لذا با توجه به غنای این مواد در گوشت ماهی، احتیاج بدن ما به این مواد با خوردن گوشت ماهی تأمین می گردد. مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: متخصصان تغذیه برای همه افراد به ویژه بیماران قلبی مصرف دو بار گوشت ماهی در هفته را سفارش می نمایند.
فلاحی ضمن توصیه به مادران باردار به استفاده بیشتر از گوشت ماهی اعلام نمود: مصرف ماهی و اسید چرب امگا 3 به وسیله مادران باردار موجب افزایش قدرت ذهنی و ضریب هوشی نوزادان می گردد و بعلاوه اسید های چرب امگا 3 از اختلالات خلقی مانند افسردگی و اضطراب جلوگیری می نماید. وی با بیان اینکه ماهی با داشتن ویتامین های گروه های A، B، D، E، K نقش مهمی در افزایش ایمنی بدن ایجاد می نماید توضیح داد: با توجه به مزیت های فراوانی که مصرف ماهی برای انسان دارد سازمان کشاورزی و خواربار جهانی ماهی را به عنوان غذای سلامتی معرفی نموده و مصرف آن را برای تمامی سنین توصیه نموده است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه ماهی غذایی است که از زمان کودکی تا کهن سالی به عنوان غذای زودهضم مورد استفاده قرار می گیرد اعلام نمود: در صورت عدم دسترسی به ماهی تازه می توان از انواع آبزیان، ماهی بسته بندی شده، کنسرو ماهی و سایر فرآورده های ماهی استفاده کرد.
فلاحی لیما گفت: آنچه ارزش غذایی ماهی را فوق العاده می نماید مقدار جذب بالای پروتئین مرغوب آن نسبت به سایر منابع پروتئین ها است که این پروتئین ضریب هضمی بالای 96 درصد دارد. وی با بیان اینکه ماهی دارای چربی امگا 3 است که این چربی به عنوان چربی غیراشباع در جلوگیری از بیماری قلبی و عروقی نقش اساسی دارد افزود: بعلاوه این نوع چربی به عنوان شستشو دهنده رگ های خونی به شمار میرود و مانع تصلب شرایین و سایر بیماری های قلبی، عروقی و فشارخون می گردد.
این کارشناس آبزیان گفت: بر اساس تحقیقات اجرا شده مصرف ماهی نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر و سایر بیماری ها مانند سکته قلبی و مغزی و حتی آرتروز دارد. مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: یکی از دلایل سرانه پایین مصرف ماهی در کشور عدم آشنایی با تنوع تهیه غذا با گوشت ماهی است که در این ارتباط شیلات استان سمنان کلاس های مختلف آموزش آشنایی با طبخ ماهی برای بانوان ادارات، کارمندان و دانش آموزان با همکاری مراکز بهداشتی و درمانی برگزار نموده است.
فلاحی لیما اضافه نمود: از راه های دیگر اطلاع رسانی در مورد فواید مصرف آبزیان، توزیع سی دی و بروشور و آموزش و بیان مزایای مصرف آبزیان و نحوه صحیح پخت ماهی و تنوع غذا با ماهی است که این مهم نیز در جهادکشاورزی استان اجرا شده است. وی با اشاره به افزایش سرانه مصرف ماهی در استان سمنان گفت: اقدامات آموزشی نقش مهمی در افزایش سرانه مصرف ماهی در این استان داشته است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان توضیح داد: اقدامات آموزشی اجرا شده در ارتقاء فرهنگ سرانه آبزیان بسیار مؤثر است.
منبع: فرادید